Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Wat nou social media tooling, de beurs blijft de ultieme sentimentmeting

Door Bas Gezelle op 24 april 2013


De afgelopen jaren zijn er diverse tools, wij gebruiken ook conversation monitoring, op de markt gekomen waarmee we het sentiment over een bepaald onderwerp op basis van online berichten kunnen bepalen. Gisteren toen het Associated Press (een soort ANP) Twitter-account gehackt werd bleek maar weer eens dat de beurs nog steeds de perfecte graadmeter is voor sentiment. De Syrian Electronic Army hackte het account en plaatste een tweet over twee explosies in het Witte Huis. De aandelenindex Dow Jones maakte in een keer gigantische duik van 100 punten, maar krabbelde ook weer snel omhoog toen bleek dat het nep was. Een mooi beeld!
En natuurlijk weet ik dat je met conversation monitoring veel specifieker kan zoeken op een bepaald sentiment in tegenstelling tot een grote indicator als het sentiment rondom de economie. ;)

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief