Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Twttr oftewel "Present Tense Blogging"

Door Frank Meeuwsen op 14 juli 2006

interface twttrEvan Williams en een paar ontwikkelaars bij Odeo hebben een nieuwe dienst ontwikkeld. De naam is Twttr en je spreekt het uit als Twitter. Het idee is dat je de dienst gebruikt om via SMS je vrienden op de hoogte te houden wat je doet. Je kunt je abonneren op de berichten van je vrienden. Zij "bloggen" eigenlijk realtime wat ze aan het doen zijn. Evan Williams noemt het een "mobile/web social, lightweight/real-time/present-tense blogging tool" maar ik zie er de directe meerwaarde nog niet echt van in. Misschien heeft het te maken met de enorme penetratie van SMS in ons dagelijks leven en bv het feit dat moblogging hier meer gemeengoed is dan in de US? Het deed mij ook direct denken aan de "friends"-optie in Hyves, waar je snel in kunt kloppen wat je waar aan het doen bent. Als je dit via mobiel mogelijk maakt ben je al een heel eind volgens mij?

Twttr.com, ik zie het niet, misschien iemand van jullie?

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief