Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Rhinofly op Bevrijdingsfestival Utrecht met interactieve photo booth voor Upact

Door Bas Gezelle op 3 mei 2013

Aanstaande zondag is op het bevrijdingsfestival Utrecht naast goede muziek ook van alles te doen. Waaronder een interactieve tijdreis naar Nederlands-Indië gedurende de Tweede Wereldoorlog. En deze hebben wij bedacht en ontwikkeld!

Voor Upact en het Indisch Herinneringscentrum hebben wij een interactieve photo booth ontwikkeld om bij jongeren meer bewustzijn te creëeren over het wereldwijde karakter van de Tweede Wereldoorlog en de situatie in Nederlands-Indië in het bijzonder. 

Timeline Movement, het verhaal van Nederlands-Indië

Kies jij boerenkool of nasi goreng?

De photo booth is een interactieve tijdsreis waar de bezoeker samen met Amir, een Indonesiër, ontdekt hoe het is om als 16-jarige te leven in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gedurende de tijdreis met Amir staat de bezoeker voor een belangrijke keuze. Kiest hij voor het symbolische boerenkool of nasi goreng? Deze keuze wordt vastgelegd via een polaroid foto en uitgeprint. Hierop staat een unieke url waarmee de bezoeker het verhaal van de hoofdrolspelers op Facebook, waar zijn foto onderdeel van wordt, verder kan lezen.

Kom ook aanstaande zondag vanaf 12:00 naar het Plein van de Vrede tijdens het bevrijdingsfestival Utrecht en maak een reis door de tijd!

Al vast een sneak preview:

De making of op Tumblr.

 

Concept Timeline Movement

Upact wil jongeren bewust maken van de oorzaken en gevolgen van conflicten en hen inspireren om hun invloed aan te wenden om vrede te bevorderen. Om dit online te realiseren heeft Rhinofly het concept Timeline Movement ontwikkeld. Timeline Movement is de Facebook tijdslijn van een conflict waarbij de dynamiek (oorzaak, heden en gevolgen) inzichtelijk wordt gemaakt en jongeren de toekomst van deze tijdslijn kunnen beïnvloeden door zelf actie te ondernemen.

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief