Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Real life data: Diary Studies

Door Nicky Correljé op 27 september 2016

intro

Een speelse manier om kwalitatief inzicht te krijgen in je doelgroep, is het gebruik van Diary Studies, ook wel Cultural Probes of Self Observation Kits genaamd. Diary studies beginnen met het in kaart brengen van de stakeholders, Merlien Institute gebruikt een treffende afbeelding hiervoor om deze in kaart te brengen.

 

Doel

Het doel van de Diary Study is het achterhalen van knelpunten aan de hand van emoties (!!!) die respondenten aangeven te hebben bij een bepaalde actie.

 

Customer Journey

Een goede manier om te beginnen aan je Diary Studies is door het maken van een Customer Journey. Deze Journey mag gebaseerd zijn op aannames en geeft een beeld weer van waar jij denkt dat de knelpunten liggen. Deze knelpunten zijn het startpunt voor je Diary Studies.

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief