Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Quantified Deef

Door Deef Vink op 5 maart 2015

De meeste mensen zullen wel weten wat QuantifiedSelf betekent (voor de mensen die het niet weten, lees het hier), de quantified Deef is daar een vorm van. Al jaren houden we bij Rhinofly bij hoeveel snoep er in het jaar gegeten wordt (2014, 2013, 2012, 2011) dus zaken bijhouden doe ik al een tijd.

Meer mensen registreren

Vanochtend op Nu.nl een bericht dat een kwart van de Nederlanders beweging registreert was een trigger voor deze post. Want hoeveel wordt er automatisch al bijgehouden? Je telefoon registreert waar je bent geweest (via je provider, of Google Location history). Foursquare was een lange tijd populair, en hier kon je bijhouden waar je geweest was. Via Untappd kan ik bijhouden welk bier ik drink en dan merk je dat bokbier mij wel bevalt:
2015-03-05 21_16_44-Top Beer Styles - BrewFeed.com

Beweging registreren

Sinds het begin van dit jaar ben ik meegegaan met de trend waar Nu.nl over schreef: het registreren van je beweging. Veel mensen dragen tegenwoordig een stappenteller, en sinds eind december ben ik ook eigenaar van een stappenteller: de Misfit Shine. Een mooi apparaat dat z’n werk goed doet maar met een probleem: geen webinterface, en de app heeft ook geen export mogelijkheid. Gelukkig biedt IFTTT een oplossing: door de koppeling met IFTTT kan ik een GoogleDriveSheet vullen met gegevens, en daar kan je daar weer leuke grafiekjes van maken:
stappen-deef-2015

Wat heb je eraan?

Geen idee, niet veel. Het is leuk om bij te houden, er zijn momenten dat je eerder besluit om te gaan lopen ipv te bellen, of de trap te nemen ipv een lift. Het geeft verder inzicht in andere vermoedens: de zondag doe je wat minder, en woensdag is een dag met meetings, dus zit je meer dan je loopt.

Wat nu?

Geen idee, er zijn genoeg manier om dingen met de hand bij te houden, maar dat kost moeite. Dus gadgets of apps die activiteiten automatisch bijhouden zijn veel makkelijker. Maar wat, en wat doe je ermee? Tips voor gadgets, tools, apps zijn welkom in de reacties of via e-mail.

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief