Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Play to Cure

Door Linda Vermeer op 5 februari 2014

Gamers opgelet: vanaf nu is het mogelijk om een nuttige bijdrage aan de maatschappij te leveren door middel van het spelen van een game! Cancer Research UK (CRUK) heeft namelijk een smartphonegame ontwikkeld die onderzoekers helpt om genetische data van tumoren te analyseren.

De gratis game, genaamd Play to Cure™: Genes in Space, heeft als missie om een stof genaamd “Element Alpha” te verzamelen. Door dit te doen wordt data over de genetische oorzaak van kanker vergaard. 

Spelers leggen als het ware een route af door een grafische weergave van gegevens die vergaard zijn uit stalen van tumoren. De routes die spelers kiezen langs bergen en valleien leggen volgens CRUK bepaalde patronen bloot. De gegevens zouden ook met computers geanalyseerd kunnen worden, maar het menselijk oog werkt nog steeds het beste, volgens de onderzoekers. 

“We willen dat iedereen, overal, deze game downloadt en speelt”, zei Hannah Keartland van CRUK dinsdag bij de lancering in Londen. Als mensen over de hele wereld de game spelen, ook al is het maar een paar minuten, heeft dat volgens haar een onvoorstelbare impact op het onderzoek naar kanker. 

Hoe meer mensen de game spelen, hoe meer gegevens er beschikbaar komen waarmee wetenschappers kunnen bepalen welke genetische afwijkingen kanker veroorzaken, en welke medicijnen het meest effectief zijn om verschillende soorten kanker te bestrijden. CRUK lanceerde vorig jaar ook al een game, genaamd CellSlider, dat op hetzelfde principe gebaseerd is. De tijd die nodig was om borstkankerstalen te analyseren werd door de game verminderd van 18 naar 3 maanden! Downloaden dus die game en help mee!

Play to Cure™: Genes in Space is beschikbaar voor iOS en Android

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief