Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Piraten worden spionnen

Door Bas Gezelle op 3 november 2010

Stichting Brein kan de troepen gaan versterken want file-sharing gaat van online naar offline. New Yorker Aram Bartholl zet de trend met zijn project Dead Drops en maakt het via usb-drives mogelijk om op diverse fysieke locaties bestanden met elkaar te delen. Een dead drop is de term voor een fysiek punt, bijvoorbeeld een postbus, waar spionnen informatie met elkaar uit kunnen wisselen zonder elkaar daadwerkelijk te ontmoeten. Een echte James Bond zit dan ook niet op Piratebay maar gaat het veld in op zoek naar een Dead Drop om zijn bestanden te delen.

Piraten worden spionnen

Er zijn inmiddels 5 locaties, bruggen, huizen en winkels, in NYC waar ubs-drives uit de muur steken en waar dus een laptop ingeplugd kan worden. Als de laptop wordt ingeplugd staat er een .txt bestand met daarin informatie over het project en wat er van de bezoeker verwacht wordt. In de comments onder zijn artikel blijkt dat veel lezers in andere steden dit project ook opgestart hebben. Daarnaast zijn er veel lezers bang voor virussen en zouden hier dan ook nooit aan meedoen. Misschien is deze angst, of zien hoe lang het duurt voordat er een virus opduikt, ook juist onderdeel van het experiment?

Dit netwerk om data te delen danwel interactieve installatie danwel sociaal experiment is super interessant. Ik ben dan ook benieuwd wat er zo al gedeeld wordt. Meer documentatie over het project, maps met Dead Drops, foto’s en handleiding “How to make a deadrop” staan op de site. Un-cloud your files in cement!

dead Drop

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief