Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Nielsen: Niche social networks groeien het hardst

Door Frank Meeuwsen op 23 oktober 2008

Onderzoeksbureau Nielsen maakt bekend welke sociale netwerken in september het hardst groeien in de U.S. Het is geen verrassing dat MySpace nog steeds het grootste netwerk is in absolute aantallen, maar wat mij opvalt is de relatief snelle groei van de meer niche netwerken. Last.FM, het muzieknetwerk, groeit met 121%. LinkedIn, een zakelijk-gerelateerd netwerk, groeit met 193%. Ning, een platform om je eigen kleine netwerken op te bouwen, groeit met 251%. Grootste groeier is Twitter. Dit microblog groeit in de US met 343%. Is Twitter een niche? In principe wel. Je kiest zelf wie je wel en niet volgt en met wie je de conversatie aangaat. Je maakt hier ook je eigen netwerk(je). De onderwerpen op Twitter zijn veelal nog gerelateerd aan online media en marketing. De presidentsverkiezingen kunnen een rol spelen in de groei van Twitter. Of de komst van Britney Spears op Twitter een rol speelt in de groei is niet bekend.

Wat betekent dit voor merken en sociale netwerken? Volgens mij nog meer luisteren en monitoren waar de relevantie zit. Kies niet direct voor het grootste bereik op een netwerk maar zoek ook hier weer de juiste groepen en de relevante thought-leaders. Zoek de passionele fans van je product of categorie en ga in conversatie met ze. Monitoring van sociale netwerken en social media zal zich verder ontwikkelen tot een volwaardige en gespecialiseerde tak van sport binnen online marketing, zoals SEO en emailmarketing dat ook zijn geworden.

(Bron:Webware)

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief