Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Meelopen bij Rhinofly

Door Nicoline Wouterlood op 9 februari 2015

Voor school moest ik een dag meelopen in een bedrijf om te zien hoe het er daar aan toe gaat. Toen mijn moeder, die Rhinofly kent via haar werk, erover vertelde, ben ik de site gaan bekijken. Toen ik zag wat Rhinofly allemaal had gedaan was ik meteen enthousiast. De site zag er mooi uit en het werk sloot precies aan bij wat ik graag wilde zien.

Na een mail gestuurd te hebben kwam ik in contact met Cynthia. Zij heeft me uitgelegd welke functies er zijn binnen Rhinofly en aan de hand van mijn interesses verschillende mensen uitgekozen waarmee ik zou kunnen meelopen. Toen Jonas, een klasgenoot, hoorde over mijn stageplek heeft hij ook meteen gemaild. En omdat we allebei ongeveer met dezelfde functies wilden meelopen, hebben we de meeloopdag samen gedaan.

Skateramp - Project Ramped

Bij Rhinofly zelf werden we eerst rondgeleid door het gebouw. Zodra we binnenkwamen was al duidelijk hoe gaaf en relaxed het was. Dat werd nog eens extra bevestigd toen we midden tussen alle bureaus een skateboard ramp zagen staan. Daarna zijn we met Roland meegelopen die ons het een en ander over design en compositie heeft uitgelegd, en heeft laten zien hoe de websites gedesigned worden. Vervolgens hebben we met zijn hulp de opzet gemaakt voor het design van een fictieve site.

CAM00610

Toen heeft Khalid ons de basis van fotografie en film uitgelegd. Na de instellingen van een camera uit te leggen heeft hij een stukje gefilmd en ons laten zien hoe, en met welke programma’s hij videobewerking deed. Na een heerlijke lunch heeft Wouter ons laten zien hoe het scrum systeem werkt en hoe de samenwerking tussen collega’s in Rhinofly in zijn werk gaat. Daarna heeft Barry ons wat geleerd over coderen. Hij heeft ons drie verschillende talen laten zien en uitgelegd wat ze precies doen. Ook heeft hij ons laten meekijken terwijl hij bezig was met het maken van een nieuwe website en hoe hij een website onderhoudt als hij eenmaal online is.

Tussendoor heb ik nog met Koen gesproken. Hij heeft me verteld over de studie media technologie. Dit spreekt me erg aan en ik denk dat dit een hele geschikte studie voor mij kan zijn. Ik zal zeker een paar open dagen van universiteiten en hogescholen die media technologie aanbieden bezoeken.

Alle mensen bij Rhinofly heel erg bedankt voor een geweldige dag! Het was heel leuk om mee te kunnen kijken binnen zo’n cool creatief bedrijf!

Geschreven door Joris en Jonas

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief