Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Kruisbessen en teamwork

Door Edwin op 10 maart 2014

Sinds de aankondiging op 27 oktober wordt er hard gewerkt aan een van de grootste ” open creative collaborations” ooit; Maar liefst 12 studio’s in evenzoveel landen, 80 artiesten, en duizenden vrijwilligers en sponsoren gaan de komende 18 maanden alles op alles zetten om een open feature length animatiefilm tot leven te wekken. Al 5 maal eerder is de Blender Community erin geslaagd een indrukwekkende prestatie neer te zetten met korte animatiefilms als Big Buck Bunny en Sintel, maar Project Gooseberry wordt het meest ambitieuze project ooit…

Met behulp van Open Source Software als Gimp, Inkscape, Audacity en natuurlijk Blender zal de komende anderhalf jaar het volledige creatieve proces worden doorlopen van wat er allemaal komt kijken bij het maken van een animatiefilm, van script en storyboards tot animatie en scenecompositie. Dit zal ook de eerste keer worden dat we gebruik gemaakt wordt van de Blender Cloud, een online platform waar de verschillende disciplines samenkomen en het hele project financieren, creƫren en monteren. Traditiegetrouw zullen alle materialen vrijelijk beschikbaar gesteld worden aan een ieder die het maar wil hebben. In eerste instantie alleen aan de Blender Cloud community, maar als de film klaar is zullen alle bronmaterialen worden vrijgegeven onder een Creative Commons licentie.

Het zal interessant worden om te zien hoe 12 verschillende studio’s samen aan 1 project gaan werken. Natuurlijk zal alles onder leiding van de Blender Foundation geschieden, maar met een team wat zo groot en cultureel divers is zullen er zeker verschillen opduiken met betrekking tot werkwijze design en creatieve vrijheid. Dit zal leiden tot grote uitdagingen en bijzondere resultaten in een productie die nog jaren een voorbeeld zal zijn voor de wereld van computer animatie.

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief