Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

IKEA brengt unieke catalogus uit

Door Frank Meeuwsen op 4 augustus 2008

Een bijzondere actie van IKEA. De favoriete blauwe loods op elke meubelboulevard brengt elk jaar een nieuwe catalogus uit met de nieuwe collectie. Normaal is een catalogus iets wat je eenmaal per jaar krijgt of koopt en daarna in de krantenbak of boekenkast verdwijnt. Na het seizoen gaat hij bij het oud papier en klaar. Maar IKEA doet nu iets speciaals…

De IKEA catalogus is eenmalig in gelimiteerde oplage in extra groot formaat te koop. Vanaf vrijdag 8 augustus kan je een van de honderd genummerd XL-catalogi + LACK koffietafel kopen bij selexyz boekhandel voor slechts € 9.95.
Om de introductie van de 100 genummerde XL-catalogi te vieren, krijgt elke koper van deze gids nog een extra prijs. Iedere bezitter van een genummerd exemplaar heeft namelijk recht op een product uit de IKEA catalogus. Van de BILLY boekenkast tot een SULTAN matras, achter elk nummer gaat een product schuil.

Een bijzondere actie van IKEA vind ik. Ze maken van een normaal, alledaags item als een catalogus iets bijzonders door het gelimiteerd en in XL formaat uit te geven. Een typisch voorbeeld van Seth Godin’s Purple Cow over wie al eens vaker hebben geschreven. Recent hebben ze in Duitsland ook de 3D cover geïntroduceerd. In winkelcentra kreeg je de kans om zelf op de cover van een IKEA catalogus te komen.

Wie kent meer van deze Purple Cow voorbeelden?

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief