Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Google’s Project Ara

Door Khalid el Khouani op 4 april 2014

Vorig jaar bedacht ontwerper Dave Hakkens, destijds student aan de Design Academy, een concept voor een modulaire smartphone genaamd Phonebloks.

maxresdefault

Dit jaar toont Google een video waarin je het prototype ziet van Project Ara, de modulaire smartphone. Project Ara hoorde eerst bij Motorola wat uiteindelijk niet verkocht is bij de verkoop van Motorola aan Lenovo.

Je ziet het endoskelet van de smartphone waar alle modules door middel van magneten bevestigd kunnen worden. Deze magneten zijn electro-permanent wat betekent dat je de modules door middel van een app kunt bevestigen en ontkoppelen.

Motorola-Project-Ara-concept-smartphone-1

Project Ara zou moeten leiden naar een smartphone waar de gebruiker de volledige controle over heeft. Deze kan zijn smartphone volledig personaliseren. Van het uiterlijk tot aan de specificaties van de telefoon, welke makkelijk van vervangen kunnen worden. Daarnaast zou het beter voor het milieu zijn omdat je bij een kapotte telefoon alleen maar enkele modules hoeft te vervangen.

De smartphone zou volgend jaar op de markt verschijnen en er wordt nu al geroepen van een aankoop bedrag van $50.

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief