Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Found It #18: It's Christmas Time

Door Linda Vermeer op 17 december 2014

Found It is mijn verzameling van vondsten op het web op het gebied van design, creativiteit & interactieve communicatie. Deze week staat Found It in het teken van Kerst! Matthijs schreef eerder deze week al over onze te gekke kerstactie Santa’s Digital Detox, maar er gebeurde nog veel meer moois in de wereld. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van (bijna net zo) leuke, grappige en opvallende online kerstacties. Veel plezier met Found It’s Kersteditie!

 

Google Santa Tracker

Google’s Kerstman en zijn elfjes zijn weer terug in 2014 met Google Santa Tracker, in hetzelfde lekkere, platte stijltje zoals we van ze gewend zijn. Dit jaar met een adventkalender met veel leuke spelletjes en filmpjes, en vanaf de 24e kunnen we de Kerstman zelfs volgen op Google Maps om te kijken waar hij zijn cadeautjes aan het afleveren is!

#18_1


 

Polish Christmas

Polish Christmas neemt je op een interactieve manier mee op een tour langs de kersttradities van Polen. Door horizontaal te scrollen loop je met de kerstman door het winterlandschap en kom je leuke weetjes tegen over de Poolse cultuur. Wist je bijvoorbeeld dat er met Kerst altijd 12 borden op tafel moeten staan om zo te refereren aan de 12 apostelen? De site zit boordevol dit soort grappige feitjes, en het mooie is dat mensen aan het einde van de tour opgeroepen worden om een donatie te doen an Nobody’s Children Foundation, om daarmee misbruikte kinderen te helpen. 1 op de 5 (!) kinderen in Oost-Europa wordt namelijk misbruikt, ook met Kerstmis…

#18_2

 

Le Joulikortti

Leuke actie van de Finse Lidle: met Lidl’s Deluxe Christmas Card Maker kan je een unieke gepersonaliseerde kerstkaart schrijven door een videoclip te ondertitelen met je eigen ondertitels. De video’s kunnen vervolgens gedownload worden en doorgestuurd naar familie en vrienden, of direct geupload op Facebook, YouTube en Vimeo.

#18_3

 

Vorige Found It gemist? Geen nood, ze zijn allemaal terug te lezen!

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief