Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Found It #17

Door Linda Vermeer op 10 december 2014

Found It is mijn verzameling van vondsten op het web op het gebied van design, creativiteit & interactieve communicatie. Deze week bekijken we een app die misschien helpt om minder vaak een voicemail te krijgen en komen we alvast een beetje in de wintersportmood. Ook kan je nu je eigen minifotostudio kopen en ontmoeten we een Japanner die zijn huwelijksaanzoek wel erg groots aanpakt. Veel plezier met Found It #17!

Ik bel je zomaar even op

Soms is het moeilijk om iemand telefonisch te bereiken. Diegene weet niet wie er belt of waarvoor, en heeft daarom geen zin of tijd om op te nemen. Maar als het echt een belangrijk telefoontje is, kan dit best irritant zijn natuurlijk. Calltag heeft daar nu een oplossing voor: de beller gebruikt hun app en geeft daarmee informatie mee aan het gesprek. Hij kan aangeven of het gesprek grappig, belangrijk of over een roddel zal gaan. De ontvanger krijgt dan eerst een sms en kan daarna bepalen of hij het telefoontje wil aannemen. Handig!

Wintersportkriebels met Piste.io

Zo tegen het einde van het jaar begint het bij velen weer te kriebelen om lekker een weekje naar de sneeuw te gaan om te snowboarden of skiën. Voor mij zit het er dit jaar helaas niet in, en door sitejes als Piste.io word je dan eigenlijk niet vrolijker ;) Het is wel erg duidelijk dat de site nog in beta-versie is, want het laden duurt lang en niet alles werkt soepel, maar het idee en de uitvoering is wel erg cool. De site laat je skigebieden ontdekken via je browser. Vlieg over besneeuwde bergtoppen, bekijk alvast de moeilijkheidsgraad van je skigebied en speel met de weersomstandigheden!

#17_1

 

Pop-up studio

Foldio is een pop-up studio voor je smartphone, waarmee je op elke denkbare locatie op een makkelijke manier foto’s maakt in je eigen ministudio.

#17_2

 

Marry Me

Dit huwelijksaanzoek van de Japanse GPS artist Yassan is wel erg romantisch: hij nam ontslag en zwierf enige maanden door Japan, om zijn huwelijksaanzoek op een GPS-kaart te tekenen. Zijn vriendin zei volmondig JA op deze romantische en creatieve actie.

 

Vorige Found It gemist? Geen nood, ze zijn allemaal terug te lezen!

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief