Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Found It #16

Door Linda Vermeer op 3 december 2014

Found It is mijn verzameling van vondsten op het web op het gebied van design, creativiteit & interactieve communicatie. Deze week heb ik een leuke decembertip voor je en lees je interessante interviews met designers. Ook heb ik een handig siteje voor je als je op zoek bent naar goede fontcombinaties en bekijken we GIFs die niet gaan over een schattig katje of dansende mensen, maar die een iets andere insteek hebben. Veel plezier met Found It #16!

25DaysOf

Vroeger was ik altijd al groot fan van adventkalenders: elke dag in december maakte ik een vakje open om vervolgens een chocolaatje op te peuzelen. De makers van 25DaysOf hebben handig ingespeeld op dit populaire ding: ze ontwikkelden een site waar je zelf een digitale adventkalender kan maken en delen met je vrienden! Je kan elke dag verschillende soorten content toevoegen: een afbeelding, video, link of tekst. Hier staan nog een paar leuke voorbeelden ter inspiratie.

#16_1

 

5 Questions for 100 Designers

Dit projectje van designer Yevgeny Yermakov bestaat uit korte interviews met (voornamelijk grafisch) vormgevers. Op dit moment staan er 71 interviews op de site, en de volgende 29 zullen snel volgen. Elk interview bestaat uit 5 dezelfde vragen en antwoorden. Leuk om eens door te lezen!

#16_2

 

 

Type Genius

Op zoek naar een goede fontcombinatie voor je volgende project? Kijk dan eens op Type Genius! Kies eerst een startfont, en je krijgt vervolgens passende matches met daarbij een afbeelding van hoe het eruit zou kunnen zien.

#16_3

 

World Was Wonderful

De Servische artiest Milos Rajkovic (alias Sholim) heeft een collectie van bizarre animated GIFs gemaakt. De GIFs stellen sociale en maatschappelijke problemen aan de kaak. Bekijk er een aantal op TAXI of bekijk meer van zijn GIF art op zijn eigen site.

#16_3

 

Vorige Found It gemist? Geen nood, ze zijn allemaal terug te lezen!

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief