Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Found It #15: Liefdadigheid

Door Linda Vermeer op 26 november 2014

Found It is mijn verzameling van vondsten op het web op het gebied van design, creativiteit & interactieve communicatie. Het valt me op dat er steeds meer initiatieven op het internet ontstaan die de wereld een klein beetje beter willen maken. Hieronder heb ik een paar mooie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Veel plezier met deze feel good Found It!

Feedie: Share food. Literally

Je kent ze vast wel: mensen die foto’s van hun maaltijd op social media plaatsen. Met de app We The Feedies laat je niet alleen zien dat je zelf lekker zit te smullen, maar help je een kind in Zuid-Afrika aan een maaltijd. Dit mooie initiatief werkt als volgt: download de app en maak verbinding met je sociale netwerken. Bezoek een deelnemend Feedie restaurant en gebruik de app om een foto van je maaltijd te delen. Het restaurant maakt vervolgens een donatie ter waarde van een maaltijd over naar The Lunchbox Fund, de organisatie die kinderen die onder de armoedegrens leven (en dat is maar liefst 65%!) helpen aan een maaltijd.

Give A Little, Change A Lot

Met het Google platform One Today kan je elke dag $1 doneren aan een goed doel naar keuze. De app laat elke dag afbeeldingen zien van de impact van jouw donaties. Dus downloaden die app, en ondervind zelf hoe je de wereld op een eenvoudige manier een klein beetje beter kan maken!

#15_1

Blood Sport

Behalve geld, zou je met het spel Blood Sport ook bloed kunnen doneren! Voordat je aan het spel begint, krijg je een infuus in je arm met daaraan een zak om je bloed op te vangen. Je controller staat in verbinding met een sensor en als deze gaat trillen omdat je geraakt bent, verlies je bloed. Hoe langer de trilling, hoe meer bloed het apparaat van je afneemt. Erg luguber, en of het medisch gezien interessant is, is ook maar de vraag. Bloedbank Sanquin geeft namelijk het volgende aan: “Een donatie duurt bij ons 5 tot 10 minuten, als je er veel langer over doet kan het bloed gaan stollen en is het onbruikbaar. Ik kan me niet voorstellen dat het bij die game zo snel gaat”.

(via nos.nl)

 

Hunger Crunch

Vecht tegen honger in een spel en tegelijkertijd in de echte wereld! Als je een aankoop (bijvoorbeeld coins) doet in het spel, gaat ditzelfde bedrag naar Rice Bowls, een nonprofit organisatie die weeskinderen in derdewereldlanden aan een maaltijd helpt.

 

Snoozen is niet altijd slecht

Heerlijk he, ’s ochtends nog even snoozen als je wekker is gegaan… Als je de app iCukoo gebruikt, doe je daar meteen iets goeds mee! Dit is namelijk een soort wekker waarmee je geld geeft aan een goed doel als je langer wil snoozen! Je kiest zelf een goed doel uit en het bedrag dat elke snooze waard is. Weltrusten :)

Vorige Found It gemist? Geen nood, ze zijn allemaal terug te lezen!

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief