Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Found It #13

Door Linda Vermeer op 5 november 2014

Found It is mijn verzameling van vondsten op het web op het gebied van design, creativiteit & interactieve communicatie. Deze week kijken we naar een handig tooltje van Google dat antwoord heeft op (bijna) al je vragen over online gedrag en zoomen we in op de wereld van Oh Deer Games. Ook kijken we met een kritisch oog naar onze wereld en tenslotte zien we voorbeelden van hoe bekende nieuwssites er ook uit zouden kunnen zien. Veel plezier met Found It #13!

Consumer Barometer

Google heeft een handig tooltje gelanceerd om inzicht te krijgen in de interesses en het (koop)gedrag van consumenten over de hele wereld: de Consumer Barometer. De tool heeft twee ingangen: het onderzoek dat Google zelf heeft uitgevoerd en waar bijvoorbeeld gekeken wordt naar het internetgebruik op verschillende devices, de customer journey en de rol van internet bij het beslissen van aankopen, en insights over online videogebruik op verschillende devices. Daarnaast is er nog een andere ingang waarbij je de onderzoeksresultaten van Google kan gebruiken om je eigen zeer gedetailleerde analyse te maken door middel van zelf samengestelde vragen. Behalve dat dit tooltje erg handig kan zijn voor marktonderzoek, ziet het er ook nog eens erg gelikt uit!

#13_1

 

Oh Deer Games!

Oh Deer Games! is een Australisch gamedevelopment-bedrijfje dat onlangs een nieuwe site heeft gelanceerd. En niet zo maar een site, ze hebben namelijk zoiets tofs neergezet dat ze al meer dan 300.000 bezoeken hebben gehad. En terecht, want scroll maar eens, en je wordt de wereld van Oh Deer Games! ingezogen! O ja, voor de developers: zo hebben ze de site gemaakt.

#13_4

 

Paintings That Will Make You Question Everything Wrong in This World

Pawel Kuczynski is een Poolse artiest die zich nogal druk maakt over de wereld waarin we leven, en dan vooral wat er allemaal mis mee is. Mooie, intelligente kunstwerkjes!

#13_3

 

Redesign Concepts

George Kvasnikov, een supergoeie interface/graphic designer uit Rusland, heeft een aantal nieuwssites onder de loep genomen en hiervan redesigns gemaakt. Lees zijn verhalen over de redesigns van Google News en Wikipedia, en zie hoe deze functionele interfaces omgetoverd worden tot visueel aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke platformen!

#13_5

 

Vorige Found It gemist? Geen nood, ze zijn allemaal terug te lezen!

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief