Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Found It #10

Door Linda Vermeer op 15 oktober 2014

Found It is mijn verzameling van vondsten op het web op het gebied van design, creativiteit & interactieve communicatie. Deze week kijken we naar Lego 2.0, gaat MailChimp je helpen bij je mailtemplates en doet Pablo een leuk dansje voor je… tenzij je de muziek pauzeert! Daarnaast zien we een handige collectie voor effectief webdesign en lezen we over een van Philips nieuwste ontwikkelingen op het gebied van HealthCare. Veel plezier met Found It #10!

Bouw je eigen computer met Kano

Kinderen komen steeds jonger in aanraking met programmeren, hét lezen en schrijven van de toekomst. In dat kader is er deze week bijvoorbeeld de Codeweek 2014 en er verschijnen veel toffe dingen op de markt. Een mooi voorbeeld daarvan is Kano, een computer- en codekit voor alle leeftijden, en net zo simpel als Lego. Make games, learn code, create the future!

MailChimp Design Guide

Handig overzicht waarin MailChimp tips en advies geeft over hoe je je boodschap het beste overbrengt. Hoe gebruik je bijvoorbeeld afbeeldingen, lettertypes en call-to-actions?
#10_mailchimp

Pablo the Flamingo

Pablo is niet zomaar een flamingo; hij is gek op dansen, dus zet de muziek maar niet uit! Heel tof sitetje om mensen te stimuleren om een flamingo te adopteren via WWF! En neem ook eens een kijkje achter de schermen.

#10_FWA_PABLO_3-ZXSM

 

Extending Photoshop

Een collectie van plugins en ideetjes om effectief en efficient te designen voor het web.

#10_ep

 

Slimme pleister van Philips

Philips heeft een pleister ontwikkeld waarmee de toestand van patiënten op afstand kan worden gevolgd. Het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen gaat als eerste met de slimme pleister werken en wil daarmee patiënten met een chronische longziekte volgen om daarmee gegevens te verzamelen en patiënten te kunnen begeleiden na ontslag uit het ziekenhuis.

#10_pleister

 

Vorige Found It gemist? Geen nood, ze zijn allemaal terug te lezen!

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief