Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Enkeltje Verleden, onze 48 Hour Film Project Short film

Door Nicky Correljé op 10 september 2014

Afgelopen weekend hebben een aantal Rhinofly’ers voor het eerst meegedaan aan het 48 Hour Film Project. De titel zegt het al een beetje; maak een short film in 48 uur! De uitdaging zit hem hierbij in het feit dat wanneer de 48 uur start, de ingrediënten voor onze film aan de deelnemers bekend worden gemaakt: Namelijk het genre, een personage, een object en een regel tekst die in de film moeten terugkomen.

vimeostill

Lees vooral verder hoe we de film en muziek gemaakt hebben en natuurlijk ook om de film te bekijken! 

We hebben het genre ‘Time Travel’ uit de hoed getoverd en zijn aan de slag gegaan met het schrijven van het script. Zo kregen we vanzelf inspiratie om het opgegeven object ‘schep’ en het personage ‘Wetenschapper Felix of Felicia Brons’ in het verhaal te verwerken. Daarbij hebben we ook de door 48 Hour Film Project toegewezen zin tekst “Om een appel te plukken heb je een boom nodig” in de dialoog weten te verwerken!

Een intensieve nachtelijke zoektocht volgde voor het vinden van een geschikte acteur voor het vervullen van de rol van de oudere man Felix Brons. Deze zoektocht konden wij rond een uur of 3 ’s nachts als succesvol beschouwen!

IMG_6083
Benjamin Gijzel als Felix Brons, de wetenschapper.

Terwijl de zoektocht en het schrijven van het script in volle gang waren, zijn onze twee rockers gestart met het schrijven van de muziek. Met de input die zij kregen van de scriptschrijvers, wat niet veel was, hebben ze een stevige soundtrack neer weten te zetten. Kijk ook even naar (een deel van) de uitrusting die zij mee hebben genomen! Little did they know, dat zij een paar uur later ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ zouden inspelen. Helaas heeft dit nummer de film niet gered, maar hij is wel te beluisteren op Soundcloud!

CJ6A947502Rocking!

Luister naar het complete ensemble dat onze jongens in 48 uur geproduceerd hebben. Het is echt te gek!

Felix Brons was geregeld, het script was geschreven en de rockers were rocking, maar de locatie ontbrak nog. Elke mogelijke locatie werd overwogen en we hebben iedereen opgeroepen erover mee te denken, waarbij we op pad zijn gegaan naar diverse verzorgingstehuizen om te vragen of wij een ruimte voor een dag mochten gebruiken. Na een paar bezoeken en met de grootst denkbare puppy-ogen slaagden we erin een geschikte locatie te vinden!
Tijd om de set op te bouwen.

IMG_609221
Welkom op de set!

Aaaaaand… ACTION! Het was filmen geblazen! De acteurs hebben teksten ontvangen en de cameramannen hadden de taak alle scenes zo goed mogelijk vast te leggen voor de filmbewerkers, die ’s avonds aan de slag zijn gegaan.

IMG_602413Directors, directing.

Het editen kon die avond ook beginnen. Inmiddels was de voorraad energy drinks aangebroken en konden we full-speed-ahead. Met slechts een paar uur slaap hebben we de film op zondag ge-edit en afgerond. Net voor de deadline, scheurden we naar de plaats waar de film ingeleverd moest worden. Tot ieders opluchting waren we op tijd!

En toen was het slechts een kwestie van wachten voor we met trots onze film aan het grote publiek mochten laten zien. Dit moment brak dinsdag aan, nadat wij onze film op het grote doek in het Louis Hartlooper Complex mochten bewonderen. Wij hopen dat je de film net zo tof vindt als wij en met trots delen we dan ook onze short film ‘Enkeltje Verleden’. Enjoy! :)

Enkeltje Verleden

 

Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments of op Facebook! 

Om het helemaal compleet te maken hebben we ook een website ontwikkeld voor onze short film, deze is te bekijken door op ‘Enkeltje Verleden‘ te klikken.

We hebben een fantastisch weekend achter de rug. Een belangrijke realisatie was dan ook wel hoeveel je kan doen in 48 uur, pretty f-ing much! Op de vraag “Kunnen wij een film maken in 48 uur?” kunnen wij nu volmondig “Jaaa!” roepen. Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij!

En, hoe was jouw weekend?


Bonusmateriaal! Nog een aantal beelden van achter de schermen!

CJ6A959807
Nog helemaal fris, klaar om het 48 Hour No Sleep Project aan te gaan!

 

CJ6A947904
Imitaties van ‘De Denker’ zijn uitermate populair bij Rhinofly.

 

IMG_604417

De cast en de te gekke setting die we even mochten lenen van een verzorgingstehuis!

 

CJ6A947201Uitgehongerde rockers die de muziek aan het afronden zijn (hun eten kwam op het verkeerde adres aan, maar maak je geen zorgen, ze hebben – iets later dan gepland – toch nog kunnen eten!).

 

enkeltjeverleden_poster

De filmposter voor Enkeltje Verleden

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief