Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Draw something een blijvertje of eendagsvlieg?

Door Bas Gezelle op 1 maart 2012

Gisterochtend kreeg ik een smsje dat ik echt de app “Draw Something” (iTuneslink), een tekenversie van Wordfeud, moest downloaden. Al gauw zag ik ’s avonds menig collega voorbij komen in de vriendenlijst en was vandaag iedereen aan het tekenen. Van de een op de andere dag is het een hype. Wanneer ontstaat zo iets en is het een blijvertje?

Ik heb de zoekopdracht “draw something” gebruikt in onze conversation monitoringstool. Op iphoneclub.nl lees ik dat de app op 1 februari is gelanceerd. Ik heb dus een maand terug gekeken in het Nederlandse sociale domein naar de activiteit rondom Draw Something.

In de grafiek zie je voor 19 februari amper activteit. Op sommige dagen 1 bericht. Vervolgens zijn er op 9 februari 9 berichten op Twitter en dan valt het weer stil. Op dinsdag 21 februari bericht Techcrunch over de 1 miljoen downloads binnen 10 dagen en de activiteit begint toe te nemen.

Dan zie je echt een duidelijke knik in de grafiek op 25 februari door een artikel op Recensiekoning.nl. Nu gaat het los. Met als piek dinsdag 28 februari met zo’n 349 berichten. Mooi om te zien hoe zo iets een vlucht neemt, maar dan neemt de activiteit af. Terwijl in mijn omgeving het toen pas los ging. Wat denken jullie is dit tekenend, leuke woordgrap ;), en is het inderdaad een eendagsvlieg of toch een blijvertje?

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief