Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Disney ontwikkelt 'force feedback' voor gebaarbesturing

Door Ronald van Schaik op 22 juli 2013

We schreven op Frank-ly al eerder over de experimenten die Disney in haar researchcenter met gebaarbesturing en interactieve objecten doet, zoals de projecten Touché en Botanicus InteracticusEen nieuw project is Aireal, een briljante manier om de gebruiker feedback te geven op gebaarbesturing.

Je kent het van je gamecontroller, die geeft je door trillingen feedback op je gameplay om zo de ervaring te verrijken. Maar als je bijvoorbeeld voor de Kinect met je hand een bal staat weg te meppen voel je niet het contact tussen jouw hand en de virtuele bal.

Disney maakt gebruik van lucht als haptic technology om je virtuele objecten te laten “voelen”. Een kleine luchtpomp volgt je bewegingen en stoot een kort pufje lucht uit op het moment dat er contact is tussen jouw hand en de virtuele omgeving.

Hoe briljant is dat!

 

 

 

 

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief