Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

De Body Browser

Door Nicoline Wouterlood op 4 januari 2011

Hij is er al een tijdje: de Body Browser van Google. Handig voor als je ergens last van hebt en wilt weten wat voor orgaan daar zit, of als je gewoon geïnteresseerd bent in het menselijk lichaam. Ik kan er verder geen echte toepassingen voor bedenken, behalve dan dat het wellicht leerzaam is voor studenten Geneeskunde of Biologie.

Zelf vind ik het met name leuk om door het lichaam heen te surfen, dus wat dat betreft is de naam Body Browser erg goed gekozen. Zouden ze er straks een echt mens neerzetten dat je door de MRI’s heen kunt surfen? Een beetje het Google maps idee met keuze uit kaarten of satellietweergave? En als we dan toch bezig zijn zou ik ook best in mijn eigen lichaam willen koekeloeren met een röntgen-webcam :-)

Proberen doe je hier, je hebt er wel een browser voor nodig die WebGL (de open standaard voor 3D op het web) ondersteunt zoals Chrome of Firefox 4 beta.

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief