Het archief

Dit archief bevat alles blogposts van de weblog Frank-ly. Dit blog is opgenomen in de website van Kaliber, waar we je vanaf nu op de hoogte houden van de nieuwste insights, trends en experimenten.

Archief

Auto awesome je foto's

Door Deef Vink op 21 november 2013

Wie heeft het niet gedaan: van een aantal foto’s een animated gif gemaakt zodat er een leuke animatie ontstaat, er zijn zelfs apps voor die je het werk uit handen nemen. Maar er is inmiddels al weer enige tijd ook een andere manier: Google+Foto’s. Google doet flink zijn best om van Google+ iets te maken, en ze proberen zo nu en dan weer eens iets. Zelf ben ik fan geworden van de auto-awesome functie.
Google+auto-awesome

Wat is het?

Google gebruikt zijn rekenkracht om je foto’s te bekijken en daar automatisch iets leuks mee te doen. Als je foto albums upload naar Google+ (bijvoorbeeld via Picasa) dan kan het zijn dat er een aantal foto’s tussen zit die de Auto Awesome make-over krijgen. Of als je de app op je smartphone hebt staan en je de backup functie gebruikt wordt het nog makkelijker: je foto’s worden automatisch in de cloud gezet en als je dan de instellingen goed hebt staan kan je na een paar seconden je auto-awesome foto’s bekijken.

Wat doet die dan?

Hieronder een lijstje met dingen die Auto Awesome doet:

Hier een promofilmpje van Google zelf:

Film van je album

Maar het leukste is eigenlijk deze functie: bij een album kan er aan Auto Awesome Film gemaakt worden. Dus stel je voor je gaat een dag of drie met je bedrijf naar Lissabon, je maakt van elke dag een apart album, dan komt er iets uit als onderstaand:

Op je telefoon kan je nog een ander muziekje kiezen, je kunt foto’s toevoegen die niet standaard geselecteerd worden of kiezen voor een kort filmpje of wat langer. Bovenstaande Lissabon filmpjes zijn eigenlijk standaard werk, ik heb enkel gekozen voor een langere film.

Het archief

Dit is het archief van Kaliber. In dit archief vind je al onze oude insights welke geen plek meer hebben gekregen op de nieuwe site.

Door naar het archief